Deze kleine kapel (1,65 breed x 0,4 diep x 2,5 hoog) ligt beneden in de Roland Sneyersstraat te Jeuk aan een meander van de Cicindriabeek, aan de rand van het park van het domein Clos St.- Georges. Ze wordt geflankeerd door een spar, waaraan ook een Ave-Maria bordje werd bevestigd. Een bankje maakt het geheel af.
Ze werd in 1957 gebouwd, nadat het bisdom een wekenlange promotietour deed doorheen de Limburgse dorpen onder vorm van een processie ter ere van het beeld van OLV van Banneux. Op initiatief van toenmalig kapelaan Z.H. Lafosse werd bij de plaatselijke bevolking een collecte gehouden, en van de heer Andre Sneyers werd toestemming verkregen een kapel te bouwen aan de rand van zijn park. De kapelaan tekende een schets, die door het straatcomité werd goedgekeurd. Bertrand Sikivie had nog wat bakstenen over van zijn pas gebouwde magazijn (bakstenen afkomstig van de keramiekfabriek tegenover de oude Hasseltse gevangenis), zand werd verkregen van aannemer Fons Peters van St.- Truiden die 50m verder het huis van de familie Mulkers-Dhondt aan het bouwen was, en veldwachter Remy Castro beloofde na zijn uren het metswerk op zich te nemen. Walter Mulkers, werkzaam in houthandel Kempeneers te St.- Truiden, maakte de houten boog waarrond gemetst moest worden. De sokkel werd opgetrokken uit recuperatiematerialen.
Het comité kocht een OLV beeld in Banneux en een enthousiaste kapelaan Lafosse kon de kapel inwijden.
Een jaar later stelde pastoor Hensen een offerblok ter beschikking, zodat de opbrengst van de offers benut zou kunnen worden om een mis op te dragen voor een bijzondere intentie of voor de aankoop van kaarsen en bloemen. Bij de processiedoortocht kon Simonneke zo een aangepaste versiering garanderen. Na haar overlijden in 2006, nam echtgenoot Walter haar functie waar, terwijl deze fakkel inmiddels aan Lucienne Vandereyken (gehuwd met Jean Vanmechelen) is doorgegeven.
In de maand oktober, werden er gedurende enkele jaren groepsaanbiddingen georganiseerd, alsook negenden voor het welslagen van de openhartoperatie van tiener Rita Aerts en de hospitalisatie van Florent Strauven.
In 2005 werd het OLV beeld vernield door vandalen. Het werd vervangen door een nieuw beeld uit de erfenis van Jeans moeder, Maria Vanmechelen.